mercredi 22 février 2012

Přiřadit vlastní klávesové zkratky na Ubuntu Linux

Ubuntu obsahuje velmi omezené klávesové zkratky konfigurační utilitu, která neumožňuje přiřadit klávesové zkratky pro vaše vlastní aplikace nebo skriptu. K obejití tohoto omezení, můžeme použít vestavěný gconf-editor nástroj přiřadit sami.

Nejprve budete chtít naložit gconf-editor napsáním do Alt + F2 spustit dialog.

Poté, co v aplikaci, přejděte na následující klíč. Pokud jste obeznámeni s regedit v systému Windows, je to velmi podobné.

apps metacity keybinding_commands

Určitě jste si všimli spoustu hodnot, na pravé straně. K dispozici jsou následující příkazy, které můžete vytvořit pro přiřazování klávesových zkratek v dalším kroku.

Dvakrát klikněte na command_1 a zadejte cestu k skripty nebo spustitelné programy, které se pokoušíte spustit. (Všimněte si, že můžete použít příkaz, který z nádrže najít cestu po většinu času)

Nyní přejděte na klíč "global_keybindings", který je přímo nad kterou jsme byli na.

Zde budete chtít vybrat run_command_1. Zadejte na klávesové zkratky ve formátu prostého textu. Například pro Alt + T, budete dělat T. Dalo by se použít T nebo T, nebo co chcete přiřadit tlačítku.

Můžete také vytvářet vlastní příkazy v keybinding_commands a přiřadit jim global_keybindings, pokud chcete. Jen nezapomeňte, že klávesové zkratky začne s run_ (název příkazu).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire