jeudi 12 juillet 2012

Odstraňte ATI Catalyst Control Center na ploše pravého tlačítka myši

Přemýšleli jste někdy, jak odstranit "Catalyst (TM) Control Center" z kontextového menu pracovní plochy? Poté, co psal včera o jak odstranit ovládací panel NVIDIA, Počet čtenářů napsal, že žádá, jak se zbavit verze ATI.

Můžeme se podívat na stejné místo v registru, aby se rychle odstranit položky, nebo můžeme použít stejný nástroj jsme včera úplně zakázat shell extension.

Poznámka: Tato metoda funguje stejně pro XP, Vista a Windows 7.

V případě, že si nejste jisti, co mluvíme, tady je menu hledáme odstranit:

image

Odstraňte registru Hack cesta

Otevřete regedit.exe vyhledávání přes menu Start nebo pole Spustit a přejděte dolů do následujícího klíče:

HKEY_CLASSES_ROOT Directory pozadí shellex ContextMenuHandlers ACE

Dvojitým kliknutím na hodnoty (Výchozí) v pravém boku, a pak přidat nějaké čárky před hodnotu zakázat. Měli byste být schopni kliknout pravým tlačítkem myši na pracovní plochu a vidí, že je položka odstraněna.

Dáváte-li přednost, můžete se jednoduše zbavit tohoto klíče, ale já bych to pravým tlačítkem myši / export klíč do souboru pro účely zálohování před odstraněním.

Zcela vypnout Shell Extension

Pokud si nepřejete, že shell extension načítání vůbec, můžete použít skvělý Nirsoft ShellExView aplikace jen zcela zakázat rozšíření a zabránit jeho spuštění.

Poznámka: Ujistěte se, že k zahájení ShellExView kliknutím pravým tlačítkem myši a vyberete příkaz Spustit jako správce, pokud používáte Windows Vista. To nevypadá, že práce pro Windows 7, ale v registru hack výše bude fungovat naprosto v pořádku.

Najít "SimpleShlExt třídy" položku s popisem "kontextového menu ACE", v seznamu a klepněte na tlačítko Zakázat.

Pokud si nejste jisti, že je to správné, poklepejte na něj vidět detaily, a ověřte, že je to podobné jako je tato (i když verze se mohou lišit)

V tuto chvíli byste měli mít pěkný čistý desktop kontextové menu:

Znamená to menu obtěžují vás, stejně jako to dělá mě?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire